PDM (product data management) inrichting


Wanneer u besluit over te gaan op een Product Data Management-systeem (PDM), verzorgt Cad3dsupport de implementatie en het onderhoud. PDM is meer dan het vullen van een database. Cad3support implementeert de processen binnen uw organisatie duidelijk en efficiënt in het PDM-systeem, zodat steeds de meest actuele en correcte informatie beschikbaar is voor uw medewerkers.

Waarom PDM
Bij de ontwikkeling van een product, wijzigen de product gegevens voortdurend. Met als gevolg dat er steeds nieuwe versies en nieuwe documenten ontstaan. Om problemen in het ontwikkelingsproces van het product te voorkomen, is het voor een bedrijf uiterst belangrijk dat steeds de juiste, en meest recente, informatie beschikbaar is. Anders ontstaat er miscommunicatie tussen medewerkers, tussen afdelingen en /of tussen bedrijf en klant, waardoor veel tijd wordt verspild.

Met PDM software kan hier overzicht en structuur in worden aangebracht. PDM brengt alles samen in een online toepassing, waardoor alle medewerkers over de hele wereld meteen de nieuwste CAD- en andere productinformatie kunnen gebruiken. Vooral voor het beheer van wijzigingen aan bestaande producten, bewijst PDM snel zijn meerwaarde. Dankzij PDM werkt u bovendien met één enkele, complete definitie van elk product, wat de kans op fouten reduceert en mogelijke ontwerp- of productieproblemen sneller aan het licht brengt.